Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ο σοφός ασκητής

 O γρίφος ανήκει στην κατηγορία γρίφοι έμπνευσης. Ένας χαλίφης, λίγο πριν πεθάνει, για να αποφασίσει ποιόν από τους δύο γιούς του θα κάνει χαλίφη, τους φώναξε και τους είπε να πάνε στο κέντρο της ερήµου και να κάνουν έναν αγώνα δρόµου µε τις καµήλες τους προς το χαλιφάτο. Τους ανακοίνωσε όµως πως χαλίφης θα γίνει αυτός που η καµήλα του θα τερµατίσει δεύτερη!

  Πράγµατι, οι δυο νέοι έφεραν τις καµήλες τους στην έρηµο, αλλά δεν ξεκινούσε κανείς. Πολύ προßληµατισµένοι, ßλέπουν έναν σοφό ασκητή και σκέφτονται να ρωτήσουν τη γνώµη του για το πως θα λύσουν το πρόßληµά τους. Ο σοφός άντρας τους ψιθυρίζει κάτι και αµέσως αυτοί καßαλάνε τις καµήλες κι αρχίζουν να τρέχουν προς το χαλιφάτο.

 Τι τους είπε ο ασκητής;


 Η σωστή απάντηση στο γρίφο ο σοφός ασκητής βρίσκεται στα σχόλια και δόθηκε από φίλο της στήλης.

5 σχόλια:

  1. Τους είπε να τρέξουν στο χαλιφάτο και πριν τον τερματισμό να κατέβουν από την καμήλα να περάσουν την γραμμή κ μετά να τραβήξουν την καμήλα τους ώστε αυτή να τερματίσει δεύτερη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάθος.!

    υπάρχει πολύ καλή λύση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω τους είπε να αλλάξουν καμήλες πριν ξεκινήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τους είπε να πάρουν μια τρίτη ανυποψίαστη καμήλα και να την αφήσουν να τρέχει γραμμή προς το χαλιφάτο.Όταν αυτή θα έφτανε στο χαλιφάτο τότε να ξεκινήσουν και αυτοί αγώνα για το ποιός θα προλάβει να μπεί δεύτερος μετά από αυτή.Τσίτα τα γκάζια! :)

    ή τους έβαλε να τρέξουν με δύο καμήλες ο καθένας - τη μια δεμένη πίσω από την άλλη - αλλά να κάθονται στην πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομιζω πως το βρηκα.Ο πατερας ειπε οτι η καμηλα του καθενος που θα τερματισει δευτερη κερδιζει.Αρα ξεκινησαν τον αγωνα και καποια στιγμη στην διαδρομη θα αλλαξαν καμηλες.Ετσι ο καθενας θα ετρεχε σαν τρελλος για να βγει πρωτος αφου τωρα πια τρεχουν πανω στην αλλη καμηλα και οχι στην δικη τους και πρεπει να βγουν πρωτοι για να βγει η δικη τους καμηλα δευτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή